Tahliye edilen Sözcü Editörü Olgun’un doğum günü, cezaevinin önünde kutlandı. Pastaya konulan mumlar ise gazetecilerin serbest kalması dileğiyle üflendi.
SÖZCÜ Gazetesi’ne yönelik soruşturmada tutuklu yargılanan gazetenin İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun hakkında verilen tahliye kararının ardından Bakırköy Kadın Cezaevi’nden çıktı.
Mediha Olgun, hakkında verilen kararın ardından akşam 22.00’de serbest bırakıldı. Olgun’u karşılamaya oğlu Arda Karaca, ablası Zahide Henzel, CHP İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Gülay Yedekçi, Sözcü Gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü Ferda Ongün, Sözcü Gazetesinin avukatları İsmail Yılmaz ve Ceren Yakışır ile çalışma arkadaşları geldi.
UYAP’ta yaşanan teknik bir sorun yüzünden tahliyesi yaklaşık bir saat geciken Mediha Olgun, işlemlerinin ardından jandarma tarafından çıkış kapısına getirildi.
Cezaevi çıkışında oğlu Arda ve ablası Zahide ile arkadaşlarına sarılan Mediha Olgun gözyaşlarını tutamadı.
“GAZETECİLERİN TUTUKSUZ YARGILANMASI LAZIM”
Mediha Olgun cezaevi kapısında ” Keşke Gökmen de (Ulu) burada olsaydı. Tutukluluk sürem göz önüne alındığında uzun bir süre olarak düşünmüyorum. Güzel ülkemin tarihi karanlık cezaevi hikayeleri ile dolu. Birçok insan kahrından öldü. İntihar edenler oldu. Ben üç dört ay yattım diye sıkıntı yapacak değilim. ‘Adalete güveniyorum’ dedim hala güveniyorum. Tutuksuz yargılanma esas olmalı diye düşünüyorum. Özellikle gazetecilerin tutuksuz yargılanması lazım diye düşünüyorum. Bir süreçten geçiyoruz ve bu süreç bitecek” diye konuştu.
TUTUKLU GAZETECİLER İÇİN…
Öte yandan, Mediha Olgun için cezaevi önünde doğum günü pastası kesildi. Pastayı cezaevi kapısına getiren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Mediha’nın doğum günü aslında pazara denk geliyor. Bu pastayı kendisine Pazar günü getirecektim. Ancak Mediha’nın bu gece sürpriz bir şekilde tahliye edilmesi üzerine pastayı şimdi kesecek ve mumları tutuklu gazetecilerin serbest kalması dileğiyle üfleyeceğiz” dedi.
“GAZETECİLER TUTUKLANMASIN”
Üzerinde mumlar bulunan doğum günü pastasını elinde tutan Yarkadaş, “Türkiye artık, düşünceyi ifade özgürlüğünü engelleme ayıbının olmadığı bir ülke olsun. Gazeteciler artık tutuklanmasın” dedikten sonra gruptakilerle birlikte mumları üfledi. Yarkadaş, Mediha Olgun ile Evrensel Gazetesi Yazarı Yusuf Karataş’ın tahliye edilmesiyle birlikte cezaevindeki gazeteci sayısının 182’ye düştüğünü de söyledi.
CHP Milletvekili Gülay Yedekçi ise, “Türkiye’nin bağımsız, düşünebilen insanlara ihtiyacı var. Gazetecilerin tutuklu yargılanmasına karşıyız” dedi.
KILIÇDAROĞLU DA ARADI
Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliye edilen gazeteci Mediha Olgun’u arayıp “Geçmiş olsun” dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu’nun Olgun’a “Dilerim tüm meslektaşların da bir an önce özgürlüğüne kavuşur” dediği öğrenildi.
Mediha Olgun’un ise “CHP’nin tüm milletvekillerine çabaları ve bize destek verdikleri için teşekkür ediyorum” dediği ifade edildi.