Yarkadaş: “Fikirlerini beğenmediğiniz yazarlara saldırarak susturmaya çalışmak, acizlik göstergesidir.”
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Aydınlık Gazetesi ve Kırmızı Kedi Yayınevi Yazarı Sabahattin Önkibar’a yönelik saldırıyı kınadı.
Sabahattin Önkibar’ın, TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda bir grubun saldırısına uğradığını belirten CHP’li Yarkadaş, “Barbarlık İstanbul’un göbeğinde kol geziyor” dedi.
Önkibar’ın kitaplarının yayınlandığı Kırmızı Kedi’nin de daha önce saldırıya uğradığını hatırlatan Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kırmızı Kedi Yayınevi’ne saldıranların serbest bırakılması, yeni saldırganları cesaretlendirmiş belli ki… ‘Bize de bir şey olmaz’ düşüncesi Önkibar’a yönelik saldırıyı tetiklemiştir. Gazeteciler tutuklanmakla kalmıyor, bir de fiziki saldırıya maruz kalıyor. Bu barbarlığı kınıyor, saldırıda yaralanan meslektaşım Önkibar ile Kırmızı Kedi Yayınevi çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ve bir kez daha hatırlatma gereği duyuyorum ki; fikirlerini beğenmediğiniz yazarlara saldırarak susturmaya çalışmak, acizlik göstergesidir.”