CHP İstanbul MilletvekiliBarış Yarkadaş, TRT Belgesel kanalında yayınlanan “Pusula Doğu” isimli programda geçen ifadelere twitter hesabından sert tepki gösterdi.
‘TBMM’YE TAŞIYACAĞIM’
Programda küçük yaşta ve babası öldürülen Suriyeli bir kız çocuğuna sorulan sorular ve çocuğun verdiği cevaplarda geçen “savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?” sorusu karşısında, “kontrol noktasında kendimi patlatırdım” cevabının kabul edilemez olduğunu ifaden eden Yarkadaş, twitter hesabından şu ifadelerde bulundu:
“TRT’de yapılan canlı bomba propagandasını TBMM’ye taşıyorum. Yaptıkları yayıncılık ilkelerine aykırıdır. Canlı bomba olmayı teşvik ediyorlar. TRT’de yayınlanan belgesel, “suçu ve suçluyu övme” kapsamındadır. TRT, TCK 215. Maddeye göre suç işlemiştir.”