CHP, Atatürkçü kimliğiyle bilinen sosyal medya fenomeni Ferdi Özmen cinayetini “hiçbir istisnaya yer bırakmayacak şekilde araştırılıp hakikatlerin ortaya çıkarılması” amacıyla TBMM gündemine taşıyarak bir araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.
İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, “internet fenomenlerinden biri olan ve sosyal medyada binlerce takipçisi olan Ferdi Özmen’in yaptığı paylaşımlardan dolayı birçok defa tehditler aldığı ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün “Bu genç blogcunun öldürülmesinin siyasi saikle yapılma, sosyal medya faaliyetleriyle bağı bulunduğu ihtimali iyice araştırılmalıdır” şeklindeki açıklamalarına yer verildi.
Önergede şöyle denildi:
“Atatürk hayranlığıyla bilinen ve sosyal medyada tanınan isimlerden olan Ferdi Özmen 23 Ekim 2014 tarihinde park halindeki aracına bindikten hemen sonra bir kişi tarafından araçtan indirilerek tabancayla vurularak öldürülmüştür.
İnternet fenomenlerinden biri olan ve sosyal medyada binlerce takipçisi olan Ferdi Özmen’in yaptığı paylaşımlardan dolayı birçok defa tehditler aldığı da yine kamuoyuna yansımıştır.
Cinayetin olduğu gün amcasıyla İstanbul Sarıyer’de bir alışveriş merkezine giden ve bu eylemini yine sosyal medya aracılığıyla “yer-bildirimi” olarak paylaşan Ferdi Özmen’in kurgulanarak öldürüldüğü şüphelerini kuvvetlendirmiştir.
Cinayet sonrasında basına yansıyan haberlerde cinayet zanlıların Gürcistan’da yakalandığı ve Türkiye’ye iade edileceği haberleri çıkmasına rağmen aradan geçen bunca süreye kadar herhangi bir gelişme yaşanmamıştır. Cinayete kalınan duyarsızlık Paris Merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün de dikkatini çekmiş, örgüt; polis ve yargı yetkililerine Ferdi Özmen cinayetinin aydınlatılması için elden gelen tüm çabanın gösterilmesi çağrısında bulunmuştur.
Ferdi Özmen’in etkili bir Türk bloggerı ve iktidarı eleştiren bir kişi olduğu, 27 bin takipçisi bulunduğunu kaydeden Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, “Bu genç blogcunun öldürülmesinin siyasi saikle yapılma, sosyal medya faaliyetleriyle bağı bulunduğu ihtimali iyice araştırılmalıdır” şeklinde açıklamasıyla uluslararası arenada konuyu gündeme getirmiştir.
Ferdi Özmen, Haziran 2013’te yaşanan Gezi eylemleri sırasında Facebook üzerinden paylaştığı mesajlar nedeniyle yargılandığı, hakkında eski Başbakan, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığı yine kamuoyuna yansıyan ayrıntılardan biri olmuştur.
Hedefi belli olan planlı şekilde kamuya açık alanda işlenen ve toplumsal vicdanı yaralayarak infiale neden olan cinayetin hiçbir istisnaya yer bırakmayacak şekilde araştırılıp hakikatlerin ortaya çıkarılması elzemdir. Bu amaçla meclis araştırma komisyonu kurularak olayın tüm yönlerinin araştırılması önem arz etmektedir.”