CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP koalisyon görüşmeleri başladığında, CHP’nin beş altı parçalı bir görüntü vermesini bekliyordu. CHP’yi parçalı ve dağınık göstererek imajını bozmaya çalışacaklardı. Hesapları tutmadı, ezberleri bozuldu” dedi.
CHP Adalar İlçe Örgütü’nün toplantısında konuşan İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, güncel ve siyasal gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koalisyon görüşmelerine ilişkin bilgi veren Yarkadaş, “Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin çıkarlarını ön planda tutan bir çizgi izliyor ve bu tutumu halk tarafından takdir ediliyor” ifadesini kullandı.
Koalisyon görüşmelerinin başladığı günlerde, AKP’nin medya üzerinden CHP’nin imajını bozmak için hesap yaptığını belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“AKP ve Recep Tayyip Erdoğan, koalisyon görüşmeleri başladığında, CHP’nin beş altı parçaya bölünmesini ve en az kırk milletvekilinin genel başkanımıza karşı çıkmasını bekliyordu. Ancak hem örgütümüz, hem de milletvekillerimiz AKP ve Erdoğan’ın ezberini bozdu. Partimizin tüm kurulları ve örgütleri, genel başkanımızın yanında saf tuttu. AKP, CHP’nin parçalı bir görüntü vermesini beklerken, kendileri Erdoğancı, Davutoğlucu, Abdullah Gülcü, Numan Kurtulmuşçu, Bülent Arınççı, üç dönemlikçiler diye ayrıştı. Bugün koalisyon kurulamıyor ve Türkiye hükümetsiz kalıyorsa, bunun sebebi AKP’nin beş altı parçalı bir yapı olmasıdır.”
Yarkadaş, Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçimi zorladığına da dikat çekti ve şunları söyledi:
“Erdoğan, yeniden zar atmak ve AKP’yi tek başına iktidar yapmak istiyor. Ahmet Davutoğlu’nu da bu konuda yüzde 70 oranında ikna ettiler. Davutoğlu’na (Genel başkan olarak kalacaksın, yerine kimseyi getirmeyeceğiz, Binali Yıldırım projesini askıya aldık. Erken seçime git) dediler. Davutoğlu da bu garantiyi görünce rotasını erken seçime kırdı.”
Yarkadaş, koalisyon kurulmaması halinde, AKP’nin kendisini muhafazakar olarak ifade eden kesimlere “CHP İmam Hatipleri kapatacaktı. Bu yüzden ortak olmadık” diyeceğini ve demagoji yapacağını da belirtti.
CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, ilçe başkanlıkları seçiminde taraf olmayacağını, seçilen tüm başkanlarla iktidar olabilmek için kol kola gireceğini de sözlerine ekledi.